15 maj 2018
18:45

Timmernabbens IF

Referat: Fårbo FF - Timmernabbens IF

Den uppskjutna seriepremiären slutade med en solklar 5-1 seger över Fårbo. Vi vinner komfortabelt med 5-1 men i ärlighetens namn bränner vi en hel del finfina lägen så segern borde varit betydligt större om vi haft en större effektivitet. Men det kan vi bortse från en sån här kväll. 3 nya poäng hem till byn, en 5-1 seger och stundtals riktigt bra spel från våran sida.
Vi börjar matchen inspirerat och hittar fina, enkla vägar framåt direkt. Vi skapar ett par fina lägen innan August gör 1-0 i 9:e minuten. Mackan får boll och hittar August på djupet. Han skär in i straffområdet från sin vä-kant och avslutet ger oss en 1-0 ledning. Strax efter ledningsmålet kommer en 10-15 minuters period där vi går ner oss lite. Vi försöker hitta avgörande pass lite för fort, inte riktigt på tårna i försvarsspelet och tappar några % i passningsskärpan vilket gör att vi tappar boll lite för enkelt och för ofta. Under den här perioden kvitterar Fårbo. Frispark utanför straffområdet som han fint knorrar in. I 30.e minuten får vi hörna. Våra hörnor har varit farliga tidigare matcher men vi har inte lyckats trycka in bollen. Nu får vi äntligen utdelning! Melker slår som vanligt en förträfflig hörna som Hampus möter och trycker in 2-1 målet på. Nu börjar vi spela ut och bara några minuter senare kommer också 3-1. Ett härligt anfall från början till slut med passningar längs backen, få tillslag, fin spelvändning och Mackan rycker förbi sin back och kommer ner till kortlinjen till höger i straffområdet. Snett inåt till August som gör 3-1 helt utan chans för deras mv. Fantastiskt fint anfall och avslut! Vi har flera bra lägen att utöka ledningen innan paus men det står 3-1 till oss i halvtid.
Jag hinner knappt ta mig runt planen till bänken innan vi har gjort 4-1 direkt i andra. Misslyckad rensning från deras mv som är ute på turne, bollen till Gabbe som från långt håll och med fin precision slår in bollen i tom bur. Smakstart i andra och vi fortsätter spela boll med bra tålamod, fin rörelse och mycket bättre skärpa i passen. Vi kommer runt på kanter, vi hittar in bakom deras backlinje, skott utifrån och vi skapar hörnor som blir farliga men vi lyckas inte få in bollen. Det dröjer till 76:e minuten innan Joel gör 5-1. Calle Axelsson vinner boll och kommer in i straffområdet till vänster. Avlossar bössan bollen tar insida stolpe och går ut och där rakar Joel in bollen i tomt mål och fastställer slutresultatet till 5-1.
Sammantaget en väl genomförd match från vår sida. Vi skapar mycket, gör 5 mål och släpper inte till något hemåt. Vi har en liten svacka i mitten på första, förutom det är det en stabil match med stundtals bra och vägvinnande spel som leder fram till fina chanser. Det vi kan förbättra är givetvis effektiviteten när vi får målchanser men det kommer komma det också. Nu tränar vi torsdag innan vi har ett inspirerande och tufft derby mot Mönsterås på lördag.